fbpx
Connect with us

Administrație publică

USR anunţă că va depune plângere penală împotriva secretarului general al Camerei Deputaţilor

plângere penală

USR va depune plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele Silviei Mihalcea, secretar general al Camerei Deputaţilor şi împotriva lui Georgică Tobă, şeful Departamentului Legislativ, pentru fals în acte, privind iniţiativa „Fără penali” a anunţat, joi, deputatul USR Stelian Ion.

„În acea notă de informare, întocmită de un funcţionar de la Camera Deputaţilor, este o cifră falsă. Cifra de 591.000 de semnături este falsă. Pentru acest lucru, vom formula o plângere penală împotriva celui care a redactat acel document pentru fals în înscrisuri oficiale. A fost o încercare de tergiversare a acestei iniţiative. Este vorba de domnul Dobă, şeful departamentului legislativ din Camera Deputaţilor. Trist este că funcţionari din Camera Deputaţilor sunt prinşi în acest joc pe care îl face conducerea Camerei Deputaţilor, condusă de Liviu Dragnea, persoană condamnată penal şi că acceptă să săvârşească, la rândul lor, infracţiuni pentru a le face jocurile”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, joi, la Parlament.

La rândul ei, Cristina Prună a spus că aşteaptă clarificări de la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

„Secrtariatul General a făcut o notă privitoare la semnăturile care au fost depuse de către membrii Comitetului de iniţiativă şi au constatat că au fost depuse doar 590.097 de semnături, dintre care, aproape 94 de mii ar avea ceva diferenţe, ştersături, pastă corectoare. Secretariatul General şi-a depăşit atribuţiile. Secretariatul General ar fi trebuit doar să fotocopieze aceste semnături şi să le transmită către CCR. Am avut, astăzi o discuţie cu Secretarialul General, pentru că aceste cifre, pe care le-au pus în informare, au rolul de a sabota această iniţiativă cetăţenească şi de a arăta că de fapt, numărul de semnături ar scădea sub prag, lucru care este fals. Aşteptăm din partea Secretariatului General să vină cu clarificări. Noi am depus peste 900.000 de semnături, din care peste 800.00 au fost semnături valide, atestate de primării”, a declarart, joi, la Parlament, lidera grupului USR de la Camera Deputaţilor, Cristina Prună.

Reacţia USR vine după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a explicat, miercuri, că a fost depusă plângere la Parchetul General împotriva iniţiativei „Fără penali în funcţii publice” deoarece peste 500.000 de semnături au fost falsificate de USR.

„Multe, peste 500.000 – 600.000. Dacă erau două, trei, 10 semnături, înţelegeam să facem discuţia asta. Dar devin penibili, pentru că la 600.000 de semnături deja este o chestiune gravă. O să vedeţi că sute de primării au arătat aceste lucruri. Primarii au arătat că erau sute şi sute şi sute de semnături care nu existau, erau falsificate, dintre ei, câţiva au făcut şi plângeri penale”, a declarat Cătălin Rădulescu, miercuri la Parlament.

În 21 septembrie 2018, USR a depus la Parlament a doua tranşă de semnături pentru iniţiativa Fără penali în funcţii publice, peste 780.000, îndeplinind astfel condiţiile impuse de lege pentru declanşarea referendumului, respectiv 500.000 de semnături din 21 de judeţe.

Iniţiativa Fără Penali în funcţii publice propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Sursă: www.mediafax.ro

Abonare la Newsletters

Vytenis Andriukaitis Vytenis Andriukaitis

Vytenis Andriukaitis (comisar european): Haideţi să facem tot ce ne stă în putinţă să excludem tutunul din supermarketuri

Politică europeană

PNL PNL

PNL a depus la BEC lista de candidaţi pentru europarlamentare; Orban: Am bătut PSD în strângerea de semnături

Politică europeană

Sorin Marica Sorin Marica

Marica (Pro România): Voi propune preşedintelui PSD unificarea tuturor social-democraţilor la alegerile pentru Cotroceni

Guvern și Parlament

Ce i-a transmis lui Dragnea o mamă cu trei copii care a fost la mitingul de la Iași

Politică românească

Connect
Abonare la Newsletters