fbpx
Connect with us

Politica europeană

Summitul european al regiunilor şi oraşelor – joi şi vineri, la Bucureşti; comisarul Corina Creţu, prezentă la eveniment

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, va participa, joi şi vineri, la Bucureşti, la Summitul european al regiunilor şi oraşelor…

Summitul european

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, va participa, joi şi vineri, la Bucureşti, la cel de-al 8-lea Summit european al regiunilor şi oraşelor.

Potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România, înaltul oficial european va susţine unul dintre discursurile principale din cadrul reuniunii, având ca temă consolidarea politicii de coeziune în UE, şi va dezbate cu reprezentanţii autorităţilor locale şi regionale beneficiile aduse de fondurile structurale şi de investiţiile europene.

“Politica de coeziune are un rol esenţial în consolidarea economică şi socială a tuturor regiunilor din UE. Cetăţenii, regiunile şi oraşele au fost întotdeauna punctul central al acestei politici şi au beneficiat în mod direct de aceasta. În perioada actuală de programare, politica de coeziune oferă regiunilor multiple posibilităţi pentru a face faţă diverselor provocări cu care se confruntă, precum şi pentru a sprijini potenţialul lor unic de dezvoltare. De asemenea, oraşele şi autorităţile locale contribuie la dezvoltarea armonioasă a Europei. În prezent, peste 1.000 de strategii teritoriale şi locale din întreaga Uniune Europeană beneficiază de un sprijin financiar de peste 30 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din bugetul politicii de coeziune pentru perioada 2014 – 2020”, a declarat Corina Creţu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

În cadrul conferinţei cu autorităţile locale din România, organizată în marja summitului, comisarul Corina Creţu va discuta despre politica de coeziune a Uniunii Europene în perioada 2021 – 2027.

De asemenea, înaltul oficial european se va întâlni cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi cu Magnus Berntsson, preşedintele Adunării Regiunilor Europene (AER).

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, se vor adresa participanţilor la eveniment prin intermediul unor mesaje video privind rolul important deţinut de oraşe şi regiuni în procesul democratic de decizie din Europa.

Al 8-lea Summit european al regiunilor şi oraşelor este organizat de Comitetul Regiunilor, în cooperare cu Preşedinţia română a Consiliului UE. Acesta va reuni lideri europeni, naţionali, regionali şi locali de pe întregul continent, pentru a dezbate viitorul Europei şi modul în care cetăţenii se pot implica activ în proiectul construcţiei europene, prin intermediul autorităţilor locale şi regionale.

În cadrul summitului va fi adoptată o declaraţie a liderilor regionali şi locali privind viitorul Europei, expresie a opiniilor acestora în perspectiva alegerilor europene şi a unui nou mandat al instituţiilor europene.

Sursă: www.agerpres.ro

Abonare la Newsletters

Victor Ponta Victor Ponta

Victor Ponta: Corina Creţu va deschide lista pentru europarlamentare a Partidului Pro România

Politica europeană

liderilor europeni liderilor europeni

Alianţa 2020 USR PLUS: Coaliţia PSD-ALDE e într-un maraton de decredibilizare a liderilor europeni

Guvern și Parlament

Marian Oprişan Marian Oprişan

Oprişan: Secţia pentru investigarea magistraţilor trebuie să se afle sub jurisdicţia procurorului general

Justiție

laborator de troli laborator de troli

Facebook a închis un „laborator de troli“ al PSD: mai multe pagini şi conturi care „manipulau opinia publică“ au fost şterse

Administrație publică

Connect
Abonare la Newsletters