fbpx
Connect with us

Administrație publică

#Romania2019.eu / Negoiţă: Cetăţenii vor trăi mai bine în UE dacă descentralizarea şi subsidiaritatea vor deveni realitate

Robert Negoiţă a declarat joi la o conferinţă de presă susţinută în marja celui de-al VIII-lea Summit European al Regiunilor şi Oraşelor…

Robert Negoiţă

Preşedintele delegaţiei române la Comitetul Regiunilor (CoR), Robert Negoiţă, a declarat joi, la o conferinţă de presă susţinută în marja celui de-al VIII-lea Summit European al Regiunilor şi Oraşelor, că europenii vor trăi mai bine dacă descentralizarea şi subsidiaritatea “vor deveni realitate”.

“Obiective foarte importante pe care le promovăm şi despre care se vorbeşte nu suficient de mult şi pentru care se face prea puţin sunt descentralizarea şi subsidiaritatea. Am ascultat puncte de vedere ale colegilor din alte ţări care fac parte din UE. Există o preocupare în toate ţările UE, aceea de a descentraliza, dar şi în ceea ce priveşte subsidiaritatea. Cetăţenii vor trăi mai bine în UE dacă aceste principii vor deveni realitate”, a declarat preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România.

El şi-a exprimat speranţa că participanţii la summit vor face tot posibilul pentru a promova şi implementa pe mai departe cele două obiective.

“Administraţia locală are un impact major asupra a tot ce înseamnă viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. Rolul administraţiei locale trebuie să fie mai bine arătat, mai bine conştientizat, mai bine reglementat şi cred că trebuie să i se dea importanţa cuvenită. Cele mai multe din serviciile de care beneficiază cetăţenii sunt furnizate de către administraţia locală. Mă bucură faptul că CoR şi-a asumat obiective pe care le îmbrăţişăm cu toată credinţa şi cu toată tăria, cum ar fi de exemplu coeziunea. Nu poate exista o Europă unită fără un sistem complex de coeziune”, a mai spus Negoiţă.

Al 8-lea Summit european al regiunilor şi oraşelor este organizat de Comitetul Regiunilor, în cooperare cu Preşedinţia română a Consiliului UE. Evenimentul reuneşte lideri europeni, naţionali, regionali şi locali de pe întregul continent, pentru a dezbate viitorul Europei şi modul în care cetăţenii se pot implica activ în proiectul construcţiei europene, prin intermediul autorităţilor locale şi regionale. 

Sursă: www.agerpres.ro

Abonare la Newsletters

Victor Ponta Victor Ponta

Victor Ponta: Corina Creţu va deschide lista pentru europarlamentare a Partidului Pro România

Politica europeană

liderilor europeni liderilor europeni

Alianţa 2020 USR PLUS: Coaliţia PSD-ALDE e într-un maraton de decredibilizare a liderilor europeni

Guvern și Parlament

Marian Oprişan Marian Oprişan

Oprişan: Secţia pentru investigarea magistraţilor trebuie să se afle sub jurisdicţia procurorului general

Justiție

laborator de troli laborator de troli

Facebook a închis un „laborator de troli“ al PSD: mai multe pagini şi conturi care „manipulau opinia publică“ au fost şterse

Administrație publică

Connect
Abonare la Newsletters