fbpx
Connect with us

Politică europeană

Rareş Bogdan vrea un ghid unic la nivel european pentru atragerea fondurilor comunitare

Candidatul PNL la alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan, a declarat miercuri, la Târgovişte, că în opinia sa este nevoie de un ghid unic la nivel european pentru atragerea fondurilor europene, în condiţiile în care în România reglementările în acest domeniu sunt mult mai numeroase comparativ cu alte ţări europene.

Rareş Bogdan a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că dacă ghidurile pentru atragerea fondurilor europene din Spania sau Polonia au doar câteva pagini, cele din România sunt mult mai voluminoase.

“Lucrurile astea trebuie rezolvate şi asta pot să o facă exact europarlamentarii români. Adică trebuie un ghid unic de aducere a banilor europeni, în care să nu existe diferenţă între România, Polonia, Germania, Franţa. Trebuie să fie exact aceleaşi condiţii, cum trebuie să fie exact aceleaşi subvenţii. Între România, Polonia, Grecia, Portugalia sau Germania nu trebuie să existe diferenţe de subvenţii”, a afirmat candidatul de pe prima poziţie a listei PNL la europarlamentare.

Acesta a adăugat faptul că dacă va ajunge europarlamentar, va milita pentru sprijinirea finanţării la nivel european a presei scrise, inclusiv a celei din România.

“Vă daţi seama că am tot interesul că dacă în Franţa, în Spania, în Germania presa scrisă este sprijinită, să fie o acţiune la nivel european. Sprijinirea presei scrise ţine de educarea populaţiei, nu a unui popor, ci a unui continent întreg. În jurul presei scrise, în jurul acelui ziar, în Grecia, în Italia, în Austria se naşte informare, poveste. (…) Dacă presa nu e sprijinită, nu există democraţie funcţională”, a mai spus Rareş Bogdan.

Sursă: www.agerpres.ro

Abonare la Newsletters

Vytenis Andriukaitis Vytenis Andriukaitis

Vytenis Andriukaitis (comisar european): Haideţi să facem tot ce ne stă în putinţă să excludem tutunul din supermarketuri

Politică europeană

PNL PNL

PNL a depus la BEC lista de candidaţi pentru europarlamentare; Orban: Am bătut PSD în strângerea de semnături

Politică europeană

Sorin Marica Sorin Marica

Marica (Pro România): Voi propune preşedintelui PSD unificarea tuturor social-democraţilor la alegerile pentru Cotroceni

Guvern și Parlament

Ce i-a transmis lui Dragnea o mamă cu trei copii care a fost la mitingul de la Iași

Politică românească

Connect
Abonare la Newsletters