fbpx
Connect with us

Politica europeană

Preşedinţia română a Consiliului UE: Iohannis, discuţii marţi cu preşedintele Sloveniei

Şeful statului Klaus Iohannis îl va primi, marţi la Palatul Cotroceni, pe omologul sloven, Borut Pahor, vizita acestuia având loc în contextul celebrării, anul trecut, a 25 de ani de relaţii diplomatice bilaterale şi a preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către România, informează Preşedinţia.

„Discuţiile vor fi axate pe dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale foarte bune şi a cooperării în plan european, urmând a fi discutate modalităţile de intensificare a dialogului politic dintre România şi Slovenia, precum şi a cooperării economice, prin aprofundarea contactelor între actorii economici din cele două ţări”, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

De asemenea, cei doi omologi vor aborda subiecte aflate pe agenda europeană, regională, internaţională şi de securitate. Astfel, cei doi vor discuta despre priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, despre procesul de reflecţie asupra viitorului european, în condiţiile în care Summitul de la Sibiu va reprezenta un moment cheie în procesul de definire a priorităţilor strategice de viitor ale Uniunii, precum şi despre alte dosare de actualitate.

„În planul cooperării regionale, o atenţie specială va fi acordată perspectivelor de dezvoltare a Iniţiativei celor Trei Mări, în condiţiile în care Slovenia şi-a asumat, la Summitul Iniţiativei de la Bucureşti, din septembrie 2018, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis, organizarea următorului Summit, în 2019”, conchide sursa citată.

Preşedintele Sloveniei se află în România pentru două zile, marţi şi miercuri. Conform agendei oficiale a şefului statului român, marţi, la ora 10.00, va avea loc ceremonia oficială de primire a omologului sloven, de la 10.10 fiind realizată fotografia oficială. De la ora 10.15 Iohannis şi Pahor vor avea convorbiri tête-à-tête şi apoi semnarea în Cartea de Onoare, urmând ca de la 10.40 să aibă loc convorbirile oficiale. Cei doi vor susţine o declaraţie de presă comună începând cu ora 11.15.

România a preluat, de la 1 ianuarie 2019, Preşedinţia Consiliului UE pentru un mandat de şase luni.

www.mediafax.ro

Abonare la Newsletters

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Costin Georgescu, după demiterea generalului Nicolae Ciucă: Decapitarea Armatei pune în pericol securitatea ţării. Mare bucurie este acum la Moscova

Guvern și Parlament

Mikey Hash, super-vlogger-ul cu 1,4 milioane de abonaţi pe YouTube, aflat în sală la alegerea lui Cioloş ca preşedinte PLUS. Oana Pellea şi Mihaela Miroiu, invitate de onoare

Administrație publică

Dăncilă, suspans în legătură cu OUG privind rejudecarea proceselor: CCR a constatat că au fost folosite practici în afara legii. Situaţia trebuie îndreptată

Justiție

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la TAROM

Administrație publică

Connect
Abonare la Newsletters