fbpx
Connect with us

Administrație publică

Orban: PNL nu a luat încă o decizie în privinţa propunerii de excludere a Fidesz din PPE

PNL nu a luat încă o decizie în privinţa propunerii de excludere a Fidesz din Partidul Popular European şi va avea o poziţie în momentul în care…

Fidesz

PNL nu a luat încă o decizie în privinţa propunerii de excludere a Fidesz din Partidul Popular European şi va avea o poziţie în momentul în care va şti foarte clar dacă partidul din Ungaria revine în cadrul firesc al PPE sau continuă să acţioneze împotriva unor valori şi decizii ale popularilor europeni, a afirmat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

“PNL nu a luat încă o decizie. Există o comunicare în momentul de faţă cu partidul condus de Viktor Orban, în care există o solicitare extrem de fermă de revizuire a tuturor poziţiilor care contravin principiilor şi valorilor europene, care contravin principiilor şi valorilor promovate de PPE. Aşteptăm să vedem rezultatul acestor discuţii şi vom lua o poziţie în momentul în care vom şti foarte clar dacă partidul din Ungaria revine în cadrul firesc al PPE sau continuă să acţioneze împotriva unor valori, împotriva unor principii, unor decizii care sunt luate la nivelul PPE. Când vom şti rezultatul, vom lua decizia şi decizia noastră va fi cunoscută public”, a declarat Orban , vineri, într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White.

El a subliniat că, indiferent de decizia care se va lua, “nu există niciun dubiu în privinţa capacităţii PPE de a câştiga alegerile pentru Parlamentul European”.

La rândul său, secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz White, a afirmat că subiectul privind Fidesz va fi tranşat într-un mod democratic, printr-un vot secret al partidelor care compun PPE, care va avea loc la Bruxelles.

“Această dezbatere despre Fidesz şi Viktor Orban demonstrează încă o dată că PPE este un partid democratic. Avem aceste dezbateri, nu ca alţii, care nu ţin nicio dezbatere. Pot să vă spun acum că premierul Ungariei a trimis scrisori de scuze pentru toată lumea, dar partidele noastre trebuie să decidă în reuniunile lor politice dacă sunt în regulă sau nu cu acestea. Nu depinde de mine, nu depinde de preşedinte, de aceea nu suntem socialişti, depinde de membrii partidului, într-un vot secret, care va avea loc la Bruxelles şi nu pot să spun care va fi rezultatul final. Viktor Orban face paşi pentru a îmbunătăţi situaţia şi pentru a-şi cere scuze. Vom afla dacă membrii partidelor noastre sunt de acord sau nu cu aceasta”, a mai declarat acesta.

Sursă: www.agerpres.ro

Abonare la Newsletters

Victor Ponta Victor Ponta

Victor Ponta: Corina Creţu va deschide lista pentru europarlamentare a Partidului Pro România

Politica europeană

liderilor europeni liderilor europeni

Alianţa 2020 USR PLUS: Coaliţia PSD-ALDE e într-un maraton de decredibilizare a liderilor europeni

Guvern și Parlament

Marian Oprişan Marian Oprişan

Oprişan: Secţia pentru investigarea magistraţilor trebuie să se afle sub jurisdicţia procurorului general

Justiție

laborator de troli laborator de troli

Facebook a închis un „laborator de troli“ al PSD: mai multe pagini şi conturi care „manipulau opinia publică“ au fost şterse

Administrație publică

Connect
Abonare la Newsletters