fbpx
Connect with us

Justiție

PLUS susţine că a obţinut în instanţă confirmarea oficială că Tudorel Toader pregateşte OUG pe Codurile penale

Reprezentanţii PLUS au susţinut că au obţinut în instanţă confirmarea că ministrul Tudorel Toader pregăteşte ordonanţa de urgenţă privind Codurile penale.

Codurile penale

Reprezentanţii PLUS au susţinut vineri că au obţinut în instanţă confirmarea oficială că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pregăteşte ordonanţa de urgenţă privind Codurile penale.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, PLUS informează că într-un proces având ca obiect suspendarea oricărui demers efectuat de Ministerul Justiţiei pentru emiterea unor ordonanţe de urgenţă privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală pe care l-a iniţiat, ministerul condus de Tudorel Toader “recunoaşte că lucrează la elaborarea unor astfel de ordonanţe”.

“Astfel, la puţin timp după ce a fost scăpat cu ajutorul PSD de moţiunea îndreptată împotriva sa de către parlamentari, ministrul Justiţiei recunoaşte că analizează posibilitatea de a modifica cele două Coduri penale prin ordonanţe de urgenţă. O astfel de informaţie confirmă zvonurile potrivit cărora PSD a blocat adoptarea moţiunii îndreptate împotriva lui Tudorel Toader în schimbul promisiunii acestuia de a forţa modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală printr-o ordonanţă de urgenţă. Recunoaşterea a fost făcută printr-o adresă oficială depusă la dosarul cauzei şi semnată de către un director din cadrul ministerului, în care se afirmă clar că ‘la nivelul secţiei de specialitate din cadrul Ministerului Justiţiei există în analiză posibilitatea elaborării unui proiect de act normativ de modificare a Codului penal şi de procedură penală’. Litigiul în cadrul căruia PLUS a obţinut această confirmare este doar una dintre acţiunile echipei de jurişti a partidului, prin care se încearcă blocarea modificărilor aduse de către coaliţia PSD-ALDE sistemului judiciar şi reglementărilor penale din România”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii PLUS au susţinut ferm neconstituţionalitatea emiterii unor ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale, “dovadă în acest sens stând chiar jurisprudenţa Curţii Constituţionale, care a reţinut în decizia nr. 1431/2010 că, în situaţia în care Parlamentul este sesizat cu un proiect de lege, emiterea unei ordonanţe de urgenţă cu privire la acelaşi proiect de lege este neconstituţională”. 

Sursă: www.agerpres.ro

Abonare la Newsletters

Vytenis Andriukaitis Vytenis Andriukaitis

Vytenis Andriukaitis (comisar european): Haideţi să facem tot ce ne stă în putinţă să excludem tutunul din supermarketuri

Politică europeană

Sorin Marica Sorin Marica

Marica (Pro România): Voi propune preşedintelui PSD unificarea tuturor social-democraţilor la alegerile pentru Cotroceni

Guvern și Parlament

PNL PNL

PNL a depus la BEC lista de candidaţi pentru europarlamentare; Orban: Am bătut PSD în strângerea de semnături

Politică europeană

Ce i-a transmis lui Dragnea o mamă cu trei copii care a fost la mitingul de la Iași

Politică românească

Connect
Abonare la Newsletters