fbpx
Connect with us

Politică europeană

Orban, despre candidatura lui Cioloş la europarlamentare: Oricine e liber să candideze

Ludovic Orban a declarat luni, referitor la candidatura lui Dacian Cioloş pentru Parlamentul European, că ”oricine e liber să candideze…

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, referitor la candidatura lui Dacian Cioloş pentru Parlamentul European, că ”oricine e liber să candideze, important e cu ce program şi cu ce experienţă vine”. Liderul PNL a afirmat că va exista un pact de neagresiune între partidele de Opoziţie.

„PNL este astăzi singurul partid politic din România care are capacitatea de a influenţa deciziile la nivel european în favoarea României. Toţi cei trei înalţi reprezentanţi al UE, preşedintele PE, preşedintele CE şi preşedintele Consiliului European sunt reprezentanţii PPE din care PNL face parte. Reprezentarea pe care o decid românii în alegerile pentru Parlamentul European va avea o capacitate mai mare de a putea genera decizii care să fie favorabile cetăţenilor români. În rest de candidaţi suntem într-o democraţie. E firesc. Oricine vrea să candideze poate să candideze. Problema este şi cu ce program vine, cu ce experienţă vine în spate, cu ce afilieră politică vine în spate”, a declarat Ludovic Orban, întrebat de jurnalişti dacă candidatura fostului premier Dacian Cioloş la alegerile europarlamentare reprezintă un motiv de îngrijorare.

Întrebat dacă va exista un pact de neagresiune în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare între partidele de Opoziţie, Ludovic Orban a răspuns afirmativ.

„Cu siguranţă. În opoziţie există un dialog, o cooperare, o coordonare a acţiunilor care va funcţiona şi în alegerile pentru Parlamentul European şi sunt convins că vor exista şi pentru alegerile prezidenţiale”, a completat liderul PNL.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat sâmbătă dimineaţă că a decis să candideze la alegerile europarlamentare. El a ţinut să precizeze însă că proiectul său este în România, pentru că altfel nu ar fi înfiinţat o formaţiune politică şi că a fi europarlamentar nu înseamnă a-ţi părăsi ţara.

”Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificilă, pentru că orice discuţie care avea legătură cu acest subiect începea cu îngrijorarea celor din jurul meu: „Îţi dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?“. Nu o dată am analizat ce avem de făcut atunci când PSD şi „analiştii“ lor în simbrie vor începe să ne atace – pe mine şi pe colegii mei – cu vorbele şi manipulările lor otrăvite. Până în momentul în care mi-am dat seama că greşeam fundamental. Agenda acestor indivizi care au capturat ţara, care vor să decidă cum trăim, cum gândim, cum ne va arăta viitorul, nu este şi nu poate fi agenda noastră”, a scris pe Facebook Dacian Cioloş.

Sursă: www.mediafax.ro

Abonare la Newsletters

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Vytenis Andriukaitis Vytenis Andriukaitis

Vytenis Andriukaitis (comisar european): Haideţi să facem tot ce ne stă în putinţă să excludem tutunul din supermarketuri

Politică europeană

PNL PNL

PNL a depus la BEC lista de candidaţi pentru europarlamentare; Orban: Am bătut PSD în strângerea de semnături

Politică europeană

Sorin Marica Sorin Marica

Marica (Pro România): Voi propune preşedintelui PSD unificarea tuturor social-democraţilor la alegerile pentru Cotroceni

Guvern și Parlament

Ce i-a transmis lui Dragnea o mamă cu trei copii care a fost la mitingul de la Iași

Politică românească

Connect
Abonare la Newsletters