fbpx
Connect with us

Politică europeană

Mircea Geoană: Demisia Theresei May era inevitabilă, însă nu rezolvă criza din Marea Britanie

Plecarea Theresei May din Downing Street era inevitabilă, însă nu rezolvă criza cu care se confruntă Marea Britanie, consideră fostul ministru de Externe, Mircea Geoană.

Potrivit acestuia, demisia premierului britanic era singura cale de deblocare a unei situaţii imposibile.

“Plecarea Theresei May din Downing Street era inevitabilă, însă nu rezolvă criza în care se află Partidul Conservator şi Marea Britanie. Sleită de eşecurile repetate de a găsi sprijin în propriul partid şi în Parlament pentru Acordul Brexit, demisia era singura cale de deblocare a unei situaţii imposibile. Rezultatul slab al Partidului Conservator în alegerile europene de astăzi (suprema umilinţă pentru susţinătorii duri ai Brexit) va amplifica miza din jurul alegerii succesorului doamnei May în funcţiile de lider al partidului şi de prim-ministru, crescând şansele pentru un ‘hard Brexit'”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Mircea Geoană.

Şefa executivului britanic Theresa May a anunţat vineri că va demisiona în data de 7 iunie, cedând astfel apelurilor venite din partea formaţiunii sale politice, Partidul Conservator, de a face loc unui nou lider care să încerce să depăşească impasul privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, informează Reuters.

”Îmi este clar acum că este în interesul ţării ca un nou prim-ministru să conducă acest efort (al Brexit-ului – n.r.). Aşa că anunţ astăzi că voi demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator (…), vineri, 7 iunie”, a precizat May.

Potrivit EFE, şefa executivului britanic a mai spus că ”va regreta profund mereu” faptul că nu a putut pune în aplicare Brexitul

Sursă: www.agerpres.ro

Abonare la Newsletters

Connect
Abonare la Newsletters