fbpx
Connect with us

Justiție

Deputatul Mihaela Huncă: Vot decisiv al parlamentarilor Pro România pentru respingerea OUG 114

Deputatul de Botoşani Mihaela Huncă susţine că Pro România a dat un vot decisiv pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţă 114…

Mihaela Huncă

Deputatul de Botoşani Mihaela Huncă susţine că Pro România a dat un vot decisiv pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţă 114, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de parlamentarul Pro România.

Potrivit sursei citate, “votul deputaţilor Pro România a făcut ca Ordonanţa 114 să primească aviz negativ în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale”.

“Pro România a avertizat că actul normativ trebuie abrogat cu orice preţ. Ordonanţa 114/2018 este un act antiromânesc introdus de un grup politic care nu mai reprezintă interesele României. Votul din Comisia pentru drepturilor omului, culte li problemele minorităţilor naţionale a fost pentru abrogarea Ordonanţei ‘lăcomiei liderilor PSD’ şi pentru a proteja economia şi românii de această ‘mineriada fiscal-bugetară'”, susţine deputatul Huncă.

Ordonanţa de Urgenţă 114/2018, aprobată de Guvern la finele lunii decembrie, instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic şi telecomunicaţii, precum şi taxe pe activele din sistemul bancar. În energie, companiile vor plăti o contribuţie de 2% din cifra de afaceri. Totodată, preţul gazelor şi al energiei electrice va fi plafonat la 68 lei/MWh în perioada 1 aprilie 2019 – 28 februarie 2022.

“Toate aceste taxe introduse în energie şi în sistemul bancar vor ajunge în final să fie plătite din buzunarul românilor. Pro România nu poate susţine o taxă care se duce în totalitate în factura plătită de persoanele fizice şi de firmele româneşti, cele care prin taxele şi impozitele plătite susţin, de altfel, bugetul. Ba, mai mult, este o taxă care afectează grav companiile cu capital românesc”, a adăugat Mihaela Huncă.

Sursă: www.agerpres.ro

Abonare la Newsletters

Victor Ponta Victor Ponta

Victor Ponta: Corina Creţu va deschide lista pentru europarlamentare a Partidului Pro România

Politica europeană

liderilor europeni liderilor europeni

Alianţa 2020 USR PLUS: Coaliţia PSD-ALDE e într-un maraton de decredibilizare a liderilor europeni

Guvern și Parlament

Marian Oprişan Marian Oprişan

Oprişan: Secţia pentru investigarea magistraţilor trebuie să se afle sub jurisdicţia procurorului general

Justiție

laborator de troli laborator de troli

Facebook a închis un „laborator de troli“ al PSD: mai multe pagini şi conturi care „manipulau opinia publică“ au fost şterse

Administrație publică

Connect
Abonare la Newsletters