fbpx
Connect with us

Administrație publică

Guvern: Lucrătorii care îşi încetează activitatea vor dobândi mai uşor dreptul la pensie suplimentară

Guvernul va adopta un proiect care prevede îmbunătăţirea procedurilor de dobândire şi păstrare a drepturilor la pensie suplimentară…

pensie suplimentară

Guvernul va adopta, vineri, un proiect care prevede îmbunătăţirea procedurilor de dobândire şi păstrare a drepturilor lucrătorilor care îşi încetează activitatea, la pensie suplimentară, a anunţat la începutul şedinţei premierul Viorica Dăncilă.

„Pe agenda şedinţei avem un proiect de lege care îmbunătăţeşte procedurile de dobândire şi păstrare a drepturilor lucrătorilor la pensie suplimentară Prin acest proiect se asigură cadrul necesar protecţiei mobilităţii lucrătorilor pe care să îl respecte orice schemă de pensie suplimentară şi nu se reglementează înfiinţarea unei noi scheme de pensii în România”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de vineri a Guvernului.

Şeful Executivului a afirmat că vor fi adoptate dispoziţii mai favorabile pentru păstrarea drepturilor la pensie suplimentară a lucrătorilor.

„Ulterior, vor putea fi adoptate sau menţinute dispoziţii mai favorabile pentru dobândirea şi păstrarea drepturilor la pensie suplimentară de către lucrătorii care îşi încetează activitatea”, a completat Dăncilă.

Sursă: Mediafax

Abonare la Newsletters

Connect
Abonare la Newsletters