fbpx
Connect with us

Justiție

Ecaterina Andronescu, chemată la audieri în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor

Ecaterina Andronescu

Comisia pentru drepturile omului a aprobat marţi, cu unanimitate de voturi, propunerea deputatului PNL Adriana Săftoiu ca ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după ce aceasta a anunţat că elevii cu nevoi speciale ar trebui să aibă clase speciale.

Propunerea a fost făcută de deputatul PNL Adriana Săftoiu pentru ca ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu să dea explicaţii cu privire la situaţia elevilor cu cerinţe educaţionale speciale.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, va fi invitată la Comisia drepturile omului de la Camera Deputaţilor pe 26 februarie.

Adriana Săftoiu, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, anunţase duminică, pe Facebook, că va cere audierea în comisie a Ecaterinei Andronescu, ministru al Educaţiei, după ce aceasta a anunţat că elevii cu nevoi speciale ar trebui să aibă clase speciale.

“Andronescu. Ecaterina Andronescu. Vrea clase speciale pentru copiii cu cerinte educationale speciale. Este una dintre cele mai revoltătoare iniţiative. Sunt zeci de ani de când in tările model in sistemul educaţional efortul e pentru ca acesti copii să fie integraţi în învăţământul de masă, iar învăţământul special să fie o excepţie. În loc să găsescă soluţii pentru ca acesti copii să aibă profesori de sprijin, integraţi în învăţământul de masă, Andronescu se scuză lamentabil si propune o măsură aberantă, nedreaptă, lipsită de orice responsabilitate faţă de aceşti copii”, scrie Adriana Săftoiu, pe Facebook.

Ecaterina Andronescu a declarat, pentru Digi 24, că elevii cu dificultăţi de învăţare se află acum integraţi fie în şcoli speciale, fie în sistemul normal, dar fără profesori dedicaţi, motiv pentru care o variantă ar fi înfiinţarea claselor separate pentru aceşti copii.

Ulterior, ministrul Educaţiei a revenit asupra declaraţiei, precizând că, de fapt, propunerea era ca aceşti elevi să fie susţinuţi suplimentar cu profesori de sprijin şi că nu s-a pus niciun moment problema segregării acestor copii în clase separate.

Sursă: www.mediafax.ro

Abonare la Newsletters

30 de ambasade şi reprezentanţe internaţionale la Bucureşti-mesaj de Ziua împotriva homofobiei: Guvernele să îşi protejeze toţi cetăţenii

Politică europeană

Orban: Vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului în ţară

Politică românească

18.730 de secţii de votare organizate în ţară pentru alegerile europarlamentare

Politică europeană

Turcan: PNL susţine referendumul convocat de preşedinte

Politică românească

Connect
Abonare la Newsletters