fbpx
Connect with us

Administrație publică

Dăncilă anunţă că, în 2019, fiecare sală pentru clasele V-XII va fi dotată cu table electronice interactive

Viorica Dăncilă a declarat că în bugetul, care va fi adoptat de Guvern în şedinţa de vineri, au fost alocaţi bani pentru dotarea fiecărei săli de şcoală, pentru elevii de clasa a V-a până la a XII-a, cu table electronice interactive. Premierul a vorbit şi despre investiţiile în sănătate.

„În bugetul acestui an am alocat educaţiei cu 47% mai mult decât anul trecut, de la 21 miliarde la 30,8 miliarde , banii mergând atât spre investiţii, cât şi pentru majorările salariale. Voi enumera câteva programe importante pe care le vom derula în perioada următoare: dotarea fiecărei clase pentru elevii din clasele V-XII cu table electronice interactive; rechizite în valoare de 0,7 miliarde de lei pentru aproximativ două milioane de copii; majorarea cu 25% a veniturilor nete ale cadrelor didactice”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de vineri a Guvernui.

Premierul a anunţat că, în domeniul sănătăţii, vor fi reabilitate mai multe spitale şi vor fi achiziţionate 1.000 de incubatoare prin programul naţional „Mama şi copilul”.

„Pe sănătate. Sănătatea este o prioritate zero pentru noi. Anul acesta finanţarea este cu 6,1 miliarde mai mare decât sumele cheltuite anul trecut pentru ca după majorările salariale din anul 2018 se impune şi creşterea investiţiilor în unităţile sanitare. Deci ne preocupăm nu numai de creşterea veniturilor în sănătate, dar vrem şi investiţii în unităţile sanitare. Aşadar, vom finaliza investiţiile pentru reabilitare, extindere, şi dotare a unităţilor sanitare începute în anii trecuţi, cum ar fi Spitalul de Pediatrie Timişoara, spitalele din Fălticeni, Neamţ, Hunedoara şi Bistriţa. Anul acesta Ministerul Sănătăţii are ca prioritate îmbunătăţirea serviciilor medicale acordate copiilor în Programul Naţional „Mama şi copilul”, prin care se vor achiziţiona 1.000 de incubatoare”, a explicat Dăncilă.

Aceasta a afirmat că în proiectul de buget pentru anul 2019 vor fi alocate, pentru investiţii, aproape 50 de miliarde de lei.

„Investiţii, aşa cum am spus în mai multe rânduri 2019 va fi anul investiţiilor. În proiectul de buget alocăm 49,65 miliarde lei, adică 4,86 din PIB pentru investiţii, în creştere cu 45% faţă de 2018”, a conchis premierul.

Ministrul Educaţie Ecaterina Andronescu a declarat, miercuri, că proiectul de digitalizare beneficiază de o finanţare de două miliarde de lei, întrebată pe ce criterii vor fi alese şcolile care vor fi dotate cu table interactive şi tablete pentru elevi.

Sursă: www.mediafax.ro

Abonare la Newsletters

Costin Georgescu, după demiterea generalului Nicolae Ciucă: Decapitarea Armatei pune în pericol securitatea ţării. Mare bucurie este acum la Moscova

Guvern și Parlament

Mikey Hash, super-vlogger-ul cu 1,4 milioane de abonaţi pe YouTube, aflat în sală la alegerea lui Cioloş ca preşedinte PLUS. Oana Pellea şi Mihaela Miroiu, invitate de onoare

Administrație publică

Dăncilă, suspans în legătură cu OUG privind rejudecarea proceselor: CCR a constatat că au fost folosite practici în afara legii. Situaţia trebuie îndreptată

Justiție

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la TAROM

Administrație publică

Connect
Abonare la Newsletters