fbpx
Connect with us

Politică europeană

BEC stabileşte miercuri numărul de ordine pe buletinele de vot a formaţiunilor politice care participă la europarlamentare

BEC va stabili miercuri numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care au depus liste de candidaţi, precum şi a candidaţilor independenţi, potrivit calendarului alegerilor aprobat prin hotărâre de guvern.

Ordinea se va stabili prin tragere la sorţi, candidaţii independenţi se vor trece la sfârşitul buletinului în ordinea înregistrării candidaturilor, potrivit Hotărârii de Guvern 81/2019 privind aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European.

Candidaturile formaţiunilor politice pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, admise de BEC rămân definitive, potrivit calendarului aprobat de Guvern, care prevede că începând din 16 aprilie acestea rămân definitive.

Biroul Electoral Central a admis prin decizii candidaturile unui număr de 13 formaţiuni politice şi a trei candidaţi independenţi.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe pe 27 aprilie.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc pe 26 mai. 

Sursă: www.agerpres.ro

Abonare la Newsletters

Connect
Abonare la Newsletters