fbpx
Connect with us

Politica europeană

Ambasadorul Marii Britanii: Lucrăm strâns cu oficialităţile române pentru reciprocitate în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor

Autorităţile române şi britanice lucrează pentru a obţine reciprocitate în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor, afirmă ambasadorul Marii Britanii.

Ambasadorul Marii Britanii

Autorităţile române şi britanice lucrează strâns pentru a obţine reciprocitate în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor; obiectivul fiind ca acestea să reflecte oferta Guvernului britanic pentru cetăţenii UE din Regatul Unit, afirmă ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, într-un comunicat al misiunii diplomatice.

Potrivit sursei citate, în perioada 19 – 23 martie, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în România va organiza o serie de evenimente, în diverse oraşe din ţara noastră, pentru a le oferi cetăţenilor britanici informaţii actualizate cu privire la pachetul de măsuri al Guvernului României referitoare la drepturile cetăţenilor.

Totodată, Ambasada britanică poartă discuţii cu Guvernul de la Bucureşti cu privire la drepturile cetăţenilor britanici din România după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, precizează comunicatul citat.

“Preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Viorica Dăncilă au anunţat că Guvernul României doreşte să asigure continuitatea drepturilor actuale ale cetăţenilor britanici, după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. Lucrăm strâns cu oficialităţile române pentru a obţine reciprocitate în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor; obiectivul este ca acestea să reflecte oferta Guvernului britanic pentru cetăţenii UE din Regatul Unit. Am făcut progrese excelente în discuţiile noastre cu Guvernul României în ceea ce priveşte pachetul său de măsuri pe drepturile cetăţenilor britanici şi sperăm să finalizăm curând aceste discuţii. Avem o responsabilitate comună ca românii din Marea Britanie şi britanicii din România să se bucure în continuare de aceleaşi drepturi pe care le-au avut ca cetăţeni UE”, a precizat ambasadorul Andrew Noble.

Accesul la evenimente este gratuit, iar cetăţenii britanici care doresc să participe se pot înscrie pe gov.uk, la adresa https://www.gov.uk/government/news/meeting-british-citizens-across-romania.

Sursă: www.agerpres.ro

Abonare la Newsletters

Victor Ponta Victor Ponta

Victor Ponta: Corina Creţu va deschide lista pentru europarlamentare a Partidului Pro România

Politica europeană

liderilor europeni liderilor europeni

Alianţa 2020 USR PLUS: Coaliţia PSD-ALDE e într-un maraton de decredibilizare a liderilor europeni

Guvern și Parlament

Marian Oprişan Marian Oprişan

Oprişan: Secţia pentru investigarea magistraţilor trebuie să se afle sub jurisdicţia procurorului general

Justiție

laborator de troli laborator de troli

Facebook a închis un „laborator de troli“ al PSD: mai multe pagini şi conturi care „manipulau opinia publică“ au fost şterse

Administrație publică

Connect
Abonare la Newsletters